Antwerp heeft de pole, Eupen niet kansloos en Bruxelles heeft mirakels nodig

Antwerp heeft de pole, Eupen niet kansloos en Bruxelles heeft mirakels nodig

18-04-2016 17:25

Na het seizoen 2003 – 2004 moesten we in Eerste Klasse afscheid nemen van stamnummer één. Volgend seizoen is de kans groot dat de Jupiler Pro League FC Antwerp weer kan omarmen. Maar wat moet The Great Old nog doen om uit het vagevuur van Tweede Klasse te ontsnappen? Een overzicht.

Over een licentie moet Antwerp zich geen zorgen meer maken. Over het geld aan ex-voorzitter Eddy Wauters wel, maar dat heeft geen invloed meer op al dan niet promotie. Voor Antwerp is het nu slechts een kwestie van punten.

Antwerp telt momenteel 61 punten. De leider in de Proximus League heeft er drie meer dan nummer twee, Eupen en vier meer dan White Star Bruxelles, dat derde staat. Andere ploegen bedreigen Antwerp niet meer.

Antwerp bepaalt
In de Proximus League staan er nog twee speeldagen op het programma. Antwerp kan dus dit weekend al kampioen spelen. Als het meer punten pakt bij Union dan Eupen (dat thuis Geel ontvangt), mag de champagne ontkurkt worden. Verliest Antwerp of speelt het gelijk dan is er nog niks aan de hand. Op de slotspeeldag ontvangt het immers Eupen. Wint Antwerp op de slotspeeldag? Dan is het ook groot feest in De Hel van Deurne Noord.

Voor Eupen zijn de titelkansen een pak kleiner. Op de voorlaatste speeldag moet het minstens even goed doen dan Antwerp. Verliest The Great Old en wint Eupen? Dan stijgen de kansen plots voor de Panda’s. Wanneer twee clubs met evenveel punten eindigen, geeft het doelpuntensaldo de doorslag. Dat van Antwerp is momenteel + 33. Eupen staat +32. 

Waterkans voor Bruxelles
White Star Bruxelles kan enkel nog kampioen spelen als het zelf tweemaal wint, Antwerp verliest op de voorlaatste speeldag en Eupen maximaal gelijkspeelt. Daarna moet Antwerp – Eupen ook nog eens op een gelijkspel eindigen.