'Standard wil opnieuw een speler van STVV binnenhalen'

'Standard wil opnieuw een speler van STVV binnenhalen'

18-04-2016 10:13

Standard verzwakte STVV al flink in de winterstop, met Jean-Luc Dompé en Junior Edmilson haalde het twee toppers weg. Nu wil Standard gaan voor een derde STVV'er, die weliswaar minder onmisbaar is: Reno Wilmots

De zoon van bondscoach Marc Wilmots speelt momenteel vooral bij de reserven van STVV, bij de grote jongens kreeg hij dit seizoen welgeteld 8 speelminuten in 2 invalbeurten. De 19-jarige middenvelder kan voorlopig dus niet doorbreken, maar volgens Sudpresse is er toch interesse van Standard. Ook de Luikenaars willen hem echter eerst speelminuten geven in het beloftenelftal.

De jonge Wilmots zou vorige week al samen met zijn moeder de jeugdacademie van Standard hebben bezocht, een akkoord is niet meer veraf. De naam Wilmots is natuurlijk heel populair bij Standard. Vader Marc speelde er 136 wedstrijden en scoorde daarin liefst 67 doelpunten. Het leverde hem uiteindelijk zelfs een prestigieuze transfer naar Schalke 04 op, het valt af te wachten of de jonge Wilmots zijn voorbeeld kan volgen.