Simons kiest zijn beste Brugse ploegmaat ooit: Met hém kon je naar de oorlog

Simons kiest zijn beste Brugse ploegmaat ooit: "Met hém kon je naar de oorlog"

17-04-2016 12:45

Timmy Simons is bezig aan zijn achtste seizoen bij Club Brugge, hij heeft dus al veel sterke ploegmaats. De beste met wie hij ooit mocht spelen bij Club Brugge? Dat is volgens hem Gert Verheyen.

Simons gaat niet voor de technische kranen zoals Khalilou Fadiga, Nastja Ceh of Victor Vazquez, maar voor een ouderwetse Brugse krijger. "De beste speler met wie ik samenspeelde, is voor mij Gert Verheyen. Je kan kijken naar wie de meeste trucjes doet en wie het meest een lust voor het oog is. Dan kom je bij Stoica of Vazquez uit: jongens met een fluwelen balbehandeling die een match met één flits kunnen beslissen. Maar Gert flitste niet, hij stond er gewoon áltijd."

Verheyen was in zijn tijd van onschatbare waarde voor Club. "Met hem kon je naar de oorlog. Hij wist perfect wat de trainer wou, was verbaal sterk, had ervaring en scoorde nog ook. Voor mij – destijds een broekventje – was Gert een écht voorbeeld, net als Dany Verlinden of Philippe Clement. Prestatie- en resultaatgericht was hij de geniaalste."