Ex-coach wil niet weten van zomertransfer: Hij blijft een paar jaar in Genk

Ex-coach wil niet weten van zomertransfer: "Hij blijft een paar jaar in Genk"

17-04-2016 09:20

Tegen Zulte Waregem kreeg Mbwana Samatta de voorkeur, maar Nikolaos Karelis heeft zijn start niet gemist. De geblokte Griek weet waarom hij Genk koos: hij is nog niet klaar voor een topcompetitie. 

Karelis is zeker niet van plan om deze zomer al op een aanbod in te gaan. Hij beseft dat hij nog stappen moet zetten. Ook zijn voormalige coach Yannis Anastasiou, op een blauwe maandag nog spits van Anderlecht, ziet nog veel gebreken.

"Hij doet er goed aan een paar jaar in Genk te blijven. Zijn mentaliteit is super, dat is het belangrijkste. Zijn kopspel is de laatste tijd verbeterd, zijn rechtervoet ook. Maar hij heeft wel nog werkpunten. Nikos creëert altijd kansen, maar hij speelt nog te veel op intuïtie. In bepaalde situaties moet hij meer zijn verstand gebruiken, fouten van tegenstanders afstraffen. Ook in aannames en het gebruik van zijn lichaam kan hij sterker worden", aldus Anastasiou in Fan!

Over een paar jaar ziet hij wel een mooie transfer voor Karelis. "Als diepe spits in Engeland, dat wordt moeilijk voor hem. Maar Duitsland is wel geschikt. Nikos heeft wel het voordeel dat hij ook op de flanken kan worden uitgespeeld."