Staelens vreest dat Club Brugge kampioen wordt: Hopelijk heb ik ongelijk

Staelens vreest dat Club Brugge kampioen wordt: "Hopelijk heb ik ongelijk"

17-04-2016 07:00

In 1998 haalde Lorenzo Staelens zich de woede van de Club Brugge-supporters op de hals. De sterkhouder van Club liet zijn contract aflopen om naar Anderlecht te gaan. Jaren later blijkt dat Club hem dat zeker nog niet vergeven heeft.

Het gevoel is wederzijds, want Staelens heeft ook geen greintje sympathie meer voor Club Brugge. Dat blijkt wanneer Het Laatste Nieuws vraagt naar zijn titelfavoriet. Dat blijkt Club te zijn, maar het is niet van harte. "Wie anders? Ik zie Anderlecht en AA Gent geen kampioen worden. Ik hoop wel dat ik ongelijk heb", maakt hij duidelijk.

Er is duidelijk heel veel gebeurd tussen de beide partijen. "Sinds ze in 2007 mijn sollicitatie voor assistent-trainer weigerden omdat ik ‘te veel paars bloed’ had, heb ik nog maar weinig sympathie voor Club. Zeker omdat ik na mijn transfer naar Anderlecht in een Brugs ziekenhuis Michel D’Hooghe tegenkwam, maar die mijn uitgestoken hand straal negeerde. Dat zit redelijk diep", geeft Staelens toe. Een verzoening met Club zit er niet in, maar daar kunnen beide partijen kennelijk mee leven.