Hasi krijgt tips om Meunier een lastige avond te bezorgen

Hasi krijgt tips om Meunier een lastige avond te bezorgen

16-04-2016 17:46

De kraker tussen Anderlecht en Club Brugge is natuurlijk dé wedstrijd van dit weekend. Op het veld wordt onder andere het duel tussen Dennis Praet en Thomas Meunier interessant. Anderlecht-coach Besnik Hasi krijgt alvast wat tips voor de tactiek.

Club Brugge is een fijne tegenstander voor Dennis Praet. De middenvelder van Anderlecht scoorde immers al vijf keer tegen Blauw-Zwart en was ook nog eens goed voor vier assists. Lierse-coach Eric Van Meir denkt in Het Nieuwsblad te weten hoe Michel Preud'homme hem onschadelijk wil maken. ''Het wordt een spelletje blufpoker met Meunier. Preud'homme gaat hem weer de opdracht geven om heel offensief te spelen en Praet onder druk te zetten. Hasi zal Praet zeggen om in de rug van Meunier op te duiken.''

Eddy Snelders denkt dat Anderlecht daarvan kan profiteren. "Met de hulp van zijn ploegmaats kan Praet Meunier een lastige avond bezorgen. Als Defour ervoor zorgt dat Praet naar binnen kan komen, en als Büttner dan mee oprukt, kan Anderlecht Meunier doen twijfelen. In zulke situaties heeft hij het geregeld lastig en heeft hij de hulp van Simons nodig'', zo geeft de analist advies aan Besnik Hasi.