Genkse sterkhouder wil Rode Duivel worden: Ik sta klaar

Genkse sterkhouder wil Rode Duivel worden: "Ik sta klaar"

16-04-2016 11:23

De Genkse sterkhouder Christian Kabasele scheert hoge toppen in de Jupiler Pro League. De verdediger zou na het seizoen wel eens een mooie transfer kunnen afdwingen. Een mooie club in het buitenland brengt hem misschien ook wel bij de Rode Duivel.

"Als Marc WIlmots belt, dan sta ik klaar", laat hij er geen gras over groeien in Het Belang van Limburg. "Ik ben trots op mijn prestaties van de voorbije jaren en de nationale ploeg blijft een droom. Het EK? De concurrentie is wel niet min, want we hebben verdedigers van wereldklasse. Maar ik heb nog acht wedstrijden om de keuze voor de bondscoach moeilijk te maken", is hij ambitieus.

De omgeschoolde aanvaller heeft ook nog Congo achter de hand, maar dat land is duidelijk tweede keuze. "Het zou dom zijn om nu de deur voor België dicht te klappen. Als die op termijn niet open gaat, is Congo nog een optie." Dat hij welkom zou zijn bij het Afrikaanse land, staat vast. "Van Neeskens Kebano weet ik dat Chancel Mbemba voor mij gepleit heeft bij de Congolese bondscoach. Dat is leuk om te horen."