Buffalo's zwoegen naar eerste zege in Play-Off 1 en klampen aan

Buffalo's zwoegen naar eerste zege in Play-Off 1 en klampen aan

15-04-2016 22:22

AA Gent heeft nog eens kunnen winnen. De Buffalo's waren in eigen huis te sterk voor de bezoekers uit Oostende. Het werd 2-0. De Buffalo's doen daarmee een geweldige zaak in de strijd om de titel.

AA Gent begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de meeste kansen. Thomas Matton kreeg nog eens een basisplaats en bedankte meteen met een doelpunt. De bal rolde in zijn voeten na een afgeblokte voorzet van Kenny Saief. Hij twijfelde niet en schoof de bal door de benen van Didier Ovono in doel.

Gent bleef de lakens uitdelen in de eerste helft, maar echt schitterend voetbal was er niet. Nana Asare kreeg nog een kleine poging. Doelgevaar was er amper. Het blijft zoeken naar het flitsende Gent van in de wintermaanden.

Geen penalty voor Gent
KVO kwam vinnig uit de kleedkamer. Toch was het Gent dat de beste kans kreeg. Na geklungel in de Oostende defensie kon Kalifa Coulibaly bijna scoren. Doelman Ovono wou nog iets rechtzetten en tacklede de spits onderuit. Scheidsrechter Luc Wouters wees naar de cornervlag, maar het leek toch een penalty te moeten zijn.

Na een uur voetballen konden de Gent-supporters even juichen. Al was dat maar kort. Coulibaly deed de netten trillen, maar stond ruim een meter buitenspel bij de voorzet van Thomas Matton. Het doelpunt werd terecht afgekeurd.

KVO in de aanval
KV Oostende ging op het einde vol in de aanval en het was nog bibberen voor de Buffalo's. KVO kwam tot twee goede kansen. Een doelpunt kwam er niet voor KV Oostende, maar wel aan de andere kant. Moses Simon zorgde met een knap doelpunt voor de verlossende 2-0. KVO werd knock-out geslagen.

Gent doet met de zege een geweldige zaak in de strijd om de titel. Het zet zich dankzij de drie punten naast de nummer twee in de stand, Anderlecht. Paars-wit moet zondag echter nog tegen Club spelen. KVO kan alweer niet winnen en blijft zo steken op de vijfde plek in de stand. Als Genk zaterdag van Zulte Waregem wint, heeft het al vijf punten achterstand op de Limburgers.