Poulain verkoos Club boven Gent en Anderlecht: Het was erg ingewikkeld

Poulain verkoos Club boven Gent en Anderlecht: "Het was erg ingewikkeld"

15-04-2016 09:46

Club Brugge haalde in de wintertransferperiode met Benoît Poulain serieuze verdedigende versterking. De ex-verdediger kon ook naar AA Gent of Anderlecht vertrekken, maar koos voor Blauw-Zwart. De Franse verdediger legt uit waarom hij voor de Bruggelingen koos.

"Het was erg ingewikkeld, ik heb die drie aanbiedingen niet op hetzelfde moment gekregen. Maar onbewust was mijn keuze al gemaakt. Telkens als ik met Kortrijk op Club moest gaan spelen, kreeg ik een goed gevoel bij dit stadion en de sfeer die er heerst", zei de verdediger tegenover Sur le Gril.

Club Brugge kan zondag opnieuw een beroep doen op Poulain. De Franse verdediger was geschorst voor twee wedstrijden, waarvan één effectief. Hij heeft zijn schorsingdagen nu uitgezet en kan weer in de basis beginnen. Tegen AA Gent nam de herstelde Stefano Denswil zijn plek in.

Tegen Anderlecht zal Poulain het wel zonder Michel Preud'homme op de bank moeten doen. De Brugse coach is nog één wedstrijd geschorst. "Tijdens de wedstrijd horen we toch niet al zijn instructies."