Spelersbattle Anderlecht-Club Brugge: Topper belooft spannend te worden

Spelersbattle Anderlecht-Club Brugge: Topper belooft spannend te worden

15-04-2016 09:30

Zondag ontvangt Anderlecht leider Club Brugge. Paars-wit kijkt momenteel aan tegen een achterstand van vier punten. Als het de strijd om de titel weer helemaal open wil gooien, wint het best. Verliezen is absoluut uit den boze, maar Club is in goede doen. Welke ploeg heeft volgens VoetbalPrimeur.be de beste spelers? We leggen de elf namen van beide ploegen naast elkaar. Battle! 

Silvio Proto vs. Ludovic Butelle: 1-1
De paars-witte springveer vs. de solide Bruggeling. Zowel Proto als Butelle hebben een grote verdienste in waar hun club nu staat. Proto kende vorig jaar een minder seizoen, maar heeft zich in deze campagne herpakt. Butelle is nog maar sinds de winter in het Jan Breydelstadion, maar groeide in geen tijd uit tot onbetwiste titularis en puntenpakker. Hij stopte ook al twee keer een strafschop van Sven Kums. We trappen de battle af met een gelijke stand.

Andy Najar vs. Thomas Meunier: 2-2
Ook tussen deze twee blijft de strijd onbeslist. Beide heren zijn eigenlijk een rechterflankaanvaller, maar werden een rij naar achteren geschoven om vandaar op te komen. Zowel Najar als Meunier zijn snel en halen vaak de achterlijn. De kans is bestaande dat ze na dit seizoen beiden een mooie transfer versieren naar het buitenland. Najar staat in de belangstelling van Spaanse en Duitse clubs, de naam van Meunier circuleert meer in Italië.

Kara Mbodji vs. Benoît Poulain: 3-2
Kara Mbodji speelt al enkele jaren aan de Belgische top en heeft zich na een aarzelend begin ook bij Anderlecht opgeworpen als leider van de defensie. De Senegalees is bovendien, meer dan Poulain een wapen op stilstaande fases. De Fransman heeft zich na een korte aanpassingsperiode in de ploeg gespeeld bij Blauw-Zwart, maar legt het hier toch af tegen Kara.

Olivier Deschacht vs. Björn Engels 3-3
Een ouderdomsdeken tegenover een jong veulen. De vele ervaring van Deschacht moet het hier afleggen tegen het voetballende en scorende vermogen van Engels. De Bruggeling was heel lang out, maar is na de winterstop opnieuw een onmisbare schakel geworden in de Blauw-Zwarte defensie en scoorde al twee doelpunten.

Alexander Büttner vs. Laurens De Bock 4-3
De Nederlander, ex-Manchester United, heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt bij Anderlecht. Sinds zijn komst in januari stoomt hij de linkerflank af en zorgt hij met zijn snedige vrije trappen voor gevaar op stilstaande fases. Hij haalt het hier van De Bock, die minder bepalend is en minder ervaring heeft op hoog niveau.

Steven Defour vs. Timmy Simons 5-3
De aanjagers tegenover elkaar, een mooi duel. Defour groeide dit seizoen naar zijn beste vorm toe en is de motor van Anderlecht. Als hij goed is, is paars-wit dat ook. Hij krijgt de voorkeur op de aanvoerder van Club Brugge, die op fysiek en voetballend vlak zijn meerdere moet erkennen in Defour.

Stéphane Badji vs. Ruud Vormer 5-4
De Nederlandse duivel-doet-al heeft een streepje voor op Stéphane Badji. De Senegalees mag dan wel titularis zijn sinds zijn komst, Vormer heeft toch een aantrekkelijkere speelstijl en scoort bovendien geregeld. Vormer is bij de Brugge-aanhang ook populairder dan Badji bij die van Anderlecht.

Filip Djuricic vs.Hans Vanaken 5-5
Youri Tielemans nam vorig weekend de honneurs waar op de nummer 10, maar sinds februari was dat de plek van de Servische aanwinst Filip Djuricic. Die maakte met zijn fluwelen techniek en sierlijke dribbels meteen indruk, maar was nog niet echt beslissend. Vanaken, ontlast van de schaduw van Victor Vazquez, doet het op dat vlak beter. Zijn vijf doelpunten en drie assists sinds de winterstop geven hier de doorslag.

Ibrahima Conte vs. Lior Refaelov 5-6
Door de blessure van Frank Acheampong is Conte aan de eerste twee wedstrijden van de Play-Offs begonnen, maar hij kon zich nog niet de evenknie van Refaelov tonen. Terwijl de Israëlier over het veld dartelt en Club naar zeges stuwt, vecht Conte tegen zichzelf en de vooroordelen van de Anderlecht-fans. Puntje erbij voor de Bruggelingen.

Stefano Okaka vs. Abdoulay Diaby 6-6
De Italiaan is een aanval op zichzelf. Bal aannemen, kaatsen met de rug naar doel of zelf de actie maken, hij doet het allemaal. Daar Diaby iemand rond zich nodig heeft om het best te renderen, kan Okaka het met zijn fysieke présence en voetballende vermogen in zijn eentje aan. Met 14 doelpunten tot dusver is ook zijn productiviteit dik in orde.

Dennis Praet vs. José Izquierdo 7-6
Finesse haalt het hier van snelheid. De voormalige Gouden Schoen is weer naar zijn beste vorm toegegroeid en lijkt komende zomer een toptransfer te versieren. Met zijn subtiele baltoetsen en slimme loopbewegingen krijgt hij de voorkeur op de soms onbesuisde sneltrein uit Colombia.

Conclusie:
De nummers één en twee uit de Jupiler Pro League zijn aan elkaar gewaagd als het op spelerspotentieel aankomt. Bij paars-wit loopt er individueel misschien net iets meer talent rond, vandaar de 7-6 eindstand in het voordeel van Anderlecht. De Brusselaars hebben het echter moeilijk om dat talent om te zetten in een sterk voetballende ploeg. De grinta en spirit van Club Brugge haalt het momenteel op het veld. Aan Anderlecht om zondag aan te tonen dat al het talent de geoliede machine van Club een halt kan toeroepen.