Vandenbempt ziet één man als bepalend voor de successen van Club Brugge

Vandenbempt ziet één man als bepalend voor de successen van Club Brugge

13-04-2016 18:07

Twee speeldagen ver in de Play-Offs en Club Brugge kan de titel al ruiken. Sleutelfiguur in het succes van blauw-zwart? Ludovic Butelle. De Fransman heeft zich direct geïntegreerd in de groep, en pakt nu al levenslbelangrijke punten. 

Oog in oog met Sven Kums staan. Cool blijven. De juiste hoek kiezen en de bal uit de kooi ranselen. Ludovic Butelle deed het in de laatste minuten van de wedstrijd tegen AA Gent. De drie punten gered, Club op titelkoers. Met dank aan de Fransman.

"En zo is Club Brugge na Nieuwjaar toch een machine: elf van z'n laatste twaalf matchen gewonnen, een defensief onverzettelijk blok met (eindelijk) een bepalende doelman - een die straks dé transfer van het jaar zal blijken - fysiek in uitstekende vorm en mentaal ijzersterk", ziet Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

Club zal Butelle meer dan nodig hebben, dit weekend in Brussel. Na zeventien jaar en 23 mislukte pogingen om te winnen in het Astridpark wil Club absoluut de scalp van paars-wit. "En als ze die hebben, ligt de weg naar de titel volledig open", aldus Vandenbempt.