Preud'homme en Clement hebben nachtmerries over Astridpark

Preud'homme en Clement hebben nachtmerries over Astridpark

13-04-2016 10:15

Als Club Brugge dit weekend kan winnen op Anderlecht ziet het er heel goed uit voor de leider: de kloof met de concurrentie is dan wel erg groot, maar Michel Preud'homme heeft heel slechte herinneringen aan het Astridpark.

Preud'homme is met zijn teams al twaalf keer komen spelen op Anderlecht, en hij won welgeteld één van die wedstrijden. In 2007 won hij met Standard in de halve finale van de Beker van België. Milan Jovanovic scoorde toen de beslissende 0-1. Met AA Gent en met Club Brugge kon hij nooit winnen. De zwaarste nederlaag dateert van 2014, toen verloor Club Brugge met 3-0 op het veld van Anderlecht. In totaal haalt hij een schamele 8 op 36.

Ook assistent Philippe Clement heeft overigens geen geweldige herinneringen aan het Astridpark. In 10 jaar als speler voor Club Brugge kon hij er nooit winnen, en in zijn eerste match als coach op Anderlecht (na het ontslag van Georges Leekens) verloor hij meteen met 6-1. Ook de match na het ontslag van Juan Carlos Garrido was er één tegen Anderlecht: toen won Clement thuis met een klinkende 4-0.