Anderlecht krijgt nog een boost, Verbist lijkt talisman te zijn voor paars-wit

Anderlecht krijgt nog een boost, Verbist lijkt talisman te zijn voor paars-wit

12-04-2016 12:40
1

Johan Verbist werd maandag aangeduid als de scheidsrechter in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge van zondag. Daar zullen ze vooral bij Anderlecht blij mee zijn.

Paars-wit verloor namelijk nog maar één keer van Club Brugge met Verbist als spelleider. Vorig jaar in de Play-Offs ging Anderlecht in het Jan Breydelstadion met 2-1 onderuit. Daarvoor kon Anderlecht zes keer de drie punten pakken en speelde het drie keer gelijk. In het Astridpark kon Club Brugge zelfs nog nooit winnen met Verbist als scheidsrechter. Al is dat niet zo verrassend. Blauw-Zwart wacht al sinds het seizoen '98-'99 op een competitieoverwinning in het Constant Vanden Stockstadion.

Club Brugge houdt ook nog slechte herinneringen over aan Verbist. De veteraan was de scheidsrechter in de bekerfinale tegen Standard (2-1). Tijdens die wedstrijd gaf hij een rode kaart aan Abdoulay Diaby, waar ze helemaal niet tevreden over waren bij Blauw-Zwart. Om helemaal volledig te zijn: het is de 67e keer dat Verbist een match van zowel Anderlecht als Club Brugge fluit.