Anderlecht mag hopen: statistieken bewijzen groot voordeel voor Brusselaars

Anderlecht mag hopen: statistieken bewijzen groot voordeel voor Brusselaars

11-04-2016 15:01

Komende zondag staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. Voor Blauw-Zwart, dat vier punten voorsprong heeft, is de trip naar Anderlecht altijd bijzonder moeilijk. Paars-wit mag volgens de statistieken beginnen hopen op drie punten.

Het Laatste Nieuws bekeek de vorige confrontaties van beide clubs. Daaruit bleek dat het maar liefst zeventien jaar geleden is dat Club Brugge nog eens kon winnen in het Constant Vanden Stockstadion. In het seizoen '98-'99 verloor Anderlecht toen met 2-3.

Sinds die nederlaag verloor Anderlecht al 23 thuiswedstrijden niet meer in de competitie. In de Supercup kon Club Brugge wel nog eens winnen van paars-wit. Club Brugge won met 0-2, maar de Supercup is eigenlijk maar een veredelde oefenwedstrijd. 

Blauw-Zwart hoopt eindelijk nog eens te kunnen vieren in Brussel. Bij winst doet Club namelijk een enorm goede zaak in de strijd om de titel. Björn Engels is alvast bijzonder gemotiveerd. "Tijd om komaf te maken met die statistiek", liet hij weten. Anderlecht won de laatste thuiswedstrijd tegen Club Brugge met 3-1.