Ook jeugd van Brugge maakt indruk: Beloften schrijven Nike Academy Cup op palmares

10-04-2016 14:11

Niet enkel het eerste elftal, maar ook de jongeren van Club Brugge mochten dit weekend vieren. De beloften van coach Sven Vermant konden zich tot eindwinnaar kronen op de Nike Academy Cup. De Brugse jongelingen waren in de finale te sterk voor de Nike Academy.

In geheel Brugse wijze werd de eerste helft van de wedstrijd op het scherpst van de snede gespeeld. Beide ploegen kregen hun kansen, maar Thibault Vlietinck kon het eerst scoren. Na een knappe voorzet van Fran Brodic kopte de Brugse aanvaller de bal in doel. Het bleef 1-0 tot de rust.

De Nike Academy (een ploeg van jongeren onder twintig zonder contract uit de hele wereld) ging in de tweede helft op zoek naar die gelijkmaker, maar de Brugse defensie kraakte niet. Terwijl de Academy naar een doelpunt zocht, was het Club Brugge dat de netten deed trillen. Uitblinker Vlietinckx rondde een vlijmscherpe omschakeling af en bracht de eindstand op 2-0.

Ook voorzitter Bart Verhaeghe kreeg het leuke nieuws te horen. Op de website van Club Brugge wilde hij de spelers, coach en staf bedanken voor de inzet. "Wederom een bewijs van de uitstekende werking van onze Club Academy", klonk het.