Charleroi en STVV verdelen de buit

09-04-2016 22:28

Na de zege van KV Mechelen tegen Lokeren (2-1) speelden ook Charleroi en STVV hun partij. De twee clubs hielden elkaar in evenwicht en speelden 1-1 gelijk. Amara Baby zorgde voor beide doelpunten.

Beide teams verloren op de eerste speeldag van Play-Off 2. Wie nog iets wilde neerzetten in de Play-Offs, kon maar beter winnen. Charleroi was baas voor de rust, maar Jérémy Perbet kon William Dutoit niet verschalken. STVV voetbalde wel aardig mee, maar Nick Proschwitz kon niet afwerken. Perbet scoorde voor de rust nog wel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak na rust was het wel prijs. Baby verschalkte Dutoit met een mooi lobje en zette Cherleroi op voorsprong. STVV liet zijn hoofd niet hangen en Proschwitz raakte de lat. Twintig minuten voor tijd was daar dan de gelijkmaker. Kotysch kopte via Baba de 1-1 binnen. Charleroi kreeg nog goede kansen, maar kon niet meer scoren.

Beide ploeg blijven gedeeld derde in poule B met één punt. KV Mechelen leidt met zes punten, Lokeren heeft er drie.