KV Mechelen haalt maximum van de punten na knappe winst tegen Lokeren

09-04-2016 21:51

KV Mechelen is de eerste ploeg die een zes op zes heeft kunnen halen in Play-Off 2. Malinwa was te sterk voor de concurrenten uit Lokeren. KVM won met 2-1 van de Waaslanders.

Na amper vier minuten voetballen was het al prijs voor Mechelen. Laurens Paulussen schilderde een voorzet op het hoofd van Mats Rits. Die twijfelde niet en kopte de 1-0 van dichtbij binnen. Lokeren had geen verhaal op de Mechelse druk en stond al na twaalf minuten voetballen twee goals in het krijt. Sofiane Hanni kon in de rebound voor de 2-0 zorgen.

Mechelen bleef ook na het tweede doelpunt baas en kon zelfs bijna voor een derde goal zorgen. Denis Odoi kon op de lijn echter nog redding brengen. Net voor rust kreeg ook Tim Matthys de kans om een derde doelpunt te maken, maar hij mikte veel te centraal op doelman Davino Verhulst.

Na de pauze bleef KV Mechelen voortgaan op zijn elan. Doelpunten kwamen er niet van. Nuja, toch niet van Malinwa. Want Lokeren kon na 65 minuten voetballen dan toch vieren. De aansluitingstreffer kwam er via invaller Lewis Mbah Enoh. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Lokeren-verdediger Mijat Maric nog een tweede gele en dus een rode kaart. Het bleef echter 2-1. Mechelen doet een goede zaak met de winst en verstevigde zijn eerste plek in groep A. Lokeren blijft steken op de tweede plek.