Eigen doelpunt en gemiste strafschop slaan AA Gent keihard uit de titelrace

Eigen doelpunt en gemiste strafschop slaan AA Gent keihard uit de titelrace

09-04-2016 19:43
4

Zaterdag heeft Club Brugge een enorme stap gezet richting de titel. In een dolle slotfase versloeg het AA Gent met 2-0. Ondanks dat Blauw-Zwart de betere ploeg was, deden de Buffalo's zichzelf de das om met een eigen doelpunt en een gemiste strafschop.  

Passie en strijd mochten we verwachten in de topper en dat kregen we ook. Helaas werd er daardoor niet altijd goed gevoetbald. Club Brugge was duidelijk de betere van de twee ploegen, maar moest tot in het slot van de wedstrijd wachten om de overwinning binnen te slepen.

Het venijn van de wedstrijd zat echt in de staart. Met dank aan invaller Felipe Gedoz. Die stond nog maar tien seconden op het veld toen hij voor de beslissende actie van de match zorgde. Gedoz bracht voor en via Stefan Mitrović verdween de bal voorbij Matz Sels.

Na de treffer kreeg AA Gent nog tien minuten om iets aan de achterstand te doen. Het kreeg ook een uitgelezen kans vanaf elf meter, maar Sven Kums faalde. Ludovic Butelle stopte knap de strafschop van de Gouden Schoen.

In de extra tijd mochten de fans van Club Brugge nog eens juichen. José Izquierdo verdubbelde de score en besliste zo de partij. Door de overwinning is Club Brugge nu nog wat steviger leider geworden. Het heeft nu een voorsprong van zeven punten op de nummers twee en drie, Anderlecht en AA Gent. In het Jan Breydelstadion mogen ze stilaan de champagne koud zetten.