Butelle over Ranieri: Wat hij voor mij heeft gedaan, bewijst zijn klasse

Butelle over Ranieri: "Wat hij voor mij heeft gedaan, bewijst zijn klasse"

09-04-2016 11:08

Claudio Ranieri is op weg om een stunt van formaat te realiseren met Leicester City. De Italiaan loodste zijn team naar de leidersplaats in de Premier League. Grote klasse, die ook Ludovic Butelle mocht ondervinden. Ranieri stond ooit aan het ziekenbed van de Club Brugge-doelman. 

In 2004 werd Butelle geopereerd aan zijn milt. Ranieri, die toen coach was van Valencia, was er bij toen de doelman wakker werd. "Dat bewijst dat Ranieri een man met waarden is. Iemand die een goede opvoeding genoten heeft. Dat zie je ook aan de ploegen die hij heeft gecoacht. Kijk naar Leicester", geeft Butelle aan in Het Laatste Nieuws

Het sluitstuk van Blauw-Zwart bewondert de kwaliteiten van Ranieri. Volgens Butelle behoort de Italiaan niet enkel als coach tot de wereldtop, maar ook als mens. "Aan kop in de Premier League. Met absoluut niet die grote sterren die andere clubs wel hebben lopen. Maar iedereen heeft wel hetzelfde doel, de clubkleuren verdedigen tot ze erbij neervallen. Wat hij voor mij heeft gedaan, bewijst zijn kwaliteiten als mens."