Preud'homme ziet ook voordeel aan schorsing: Zo vorm ik een globaler beeld

Preud'homme ziet ook voordeel aan schorsing: "Zo vorm ik een globaler beeld"

09-04-2016 07:53

Michel Preud'homme mag tegen AA Gent niet op zijn bank zitten, maar dat valt hem niet zo zwaar. Philippe Clement is een waardige vervanger, en bovendien kan Preud'homme de match eindelijk eens zien.

Preud'homme gelooft erin dat zijn schorsing geen invloed zal hebben. "Waar ik dan zal zitten en of ik in de kleedkamer zal komen wanneer het mag, verklap ik niet. Ik heb het volste vertrouwen in Philippe Clement. We werken al tweeënhalf jaar samen, discussiëren over alles en nemen gezamenlijk de beslissingen. Het grootste nadeel is dat ik geen direct contact heb met mijn spelers. Maar Philippe weet perfect wat en hoe ik het wil", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Bovendien heeft Preud'homme ook eindelijk goede plaatsen. "Ik kan het allemaal van wat verder bekijken en zo een globaler beeld vormen. Als je wat hoger zit, zie je toch andere dingen dan vlak aan de zijlijn", laat de coach nog weten. 

Het wedstrijdplan wordt blijkbaar nogal gelijkaardig aan dat van de vorige confrontaties. "Ze hebben pech gehad met het uitvallen van Dejaegere, maar hebben nog andere topspelers ter beschikking. Net zoals wij die ook hebben. Er zijn altijd tactische schema's waaraan spelers zich moeten houden, maar individuele kwaliteiten kan je niet voorspellen. Of Gent is uitgeteld als we winnen? Dat denk ik niet. Ons doel blijft 20 punten halen. Nog 17 te gaan dus."