KV Oostende gaat met zware cijfers ten onder tegen efficiënt Genk

08-04-2016 22:20

KRC Genk heeft een goede zaak gedaan in Play-Off 1. De Limburgers hadden weinig moeite met de bezoekers uit Oostende. Genk had amper twee kansen nodig om de wedstrijd na een twintig minuten al helemaal te beslissen. Het werd uiteindelijk 4-0 voor de thuisploeg.

Oostende begon met meer druk dan tegen Club Brugge aan de partij. Franck Berrier kreeg een enorm grote kans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar het was Genk dat eerst scoorde. Alejandro Pozuelo mocht bij een tegenaanval ongestoord op doel schieten. De Spanjaard nam dat in dank af en scoorde. 1-0.

Genk bleef dodelijk efficiënt. De tweede kans voor de Limburgers was ook raak. Thomas Buffel schoot de bal voorbij Didier Ovono na een knappe pass van Leon Bailey. KV Oostende, dat het meeste balbezit had, werd koelbloedig afgestraft. Na amper twintig minuten voetballen stond het al 2-0 voor de thuisploeg.

Vernedering
De Limburgers konden nog een derde doelpunt maken. Invallen Mbwana Samatta stond nog maar enkele seconden op het veld, maar was net zoals zijn ploegmaats in de eerste helft meteen dodelijk efficiënt. 3-0. En Genk bleef maar doorgaan. Enkele minuten voor tijd werd het nog 4-0 na een pijnlijke blunder van David Rozehnal. Balverlies van de Tsjechische verdediger zorgde voor de zware eindstand. Maar Genk heeft alvast bewezen dat ze klaar zijn voor Play-Off 1.

Genk springt dankzij de winst over KV Oostende naar de vierde plek in het klassement. KV Oostende zakt dan weer naar de vijfde plek. Als Zulte Waregem zondag wint van Anderlecht, zakt het zelfs naar de zesde plek.