'STVV haalt goalgetter van derdeklasser als eerste zomertransfer'

'STVV haalt goalgetter van derdeklasser als eerste zomertransfer'

07-04-2016 08:08

Sint-Truiden gaat volgend seizoen een heel nieuw gezicht hebben, want heel wat kernspelers gaan vertrekken. Gelukkig wordt er nu al uitgekeken naar nieuwkomers: één van die nieuwkomers wordt vermoedelijk Lucas Damblon.

Het Belang Van Limburg meldt dat Damblon zo goed als zeker naar Stayen komt. De 19-jarige aanvaller van derdeklasser Sprimont scoorde dit seizoen 9 doelpunten op 20 wedstrijden. Waarschijnlijk wordt de overgang later deze week nog officieel gemaakt. STVV is wel voorzichtig, want er ligt maar een contract voor 2 seizoenen klaar. 

STVV moet voorin in ieder geval iets doen, want momenteel heeft het daar enkel Nick Proschwitz. Mémé Tchité mocht afgelopen weekend nog eens invallen, maar hij zal zeker geen nieuw contract meer krijgen. De spoeling is dus erg dun in de spits van STVV, al beschouwt het Damblon vooral als een wissel op de toekomst. De transfer doet dan ook een beetje denken aan die van Renaud Emond naar Waasland-Beveren: ook hij werd weggehaald uit Derde Klasse, hopelijk voor STVV hebben ze ook een goalgetter te pakken.