OFFICIEEL: KV Mechelen neemt transfervrije speler van KVC Westerlo over

OFFICIEEL: KV Mechelen neemt transfervrije speler van KVC Westerlo over

04-04-2016 12:22

Het seizoen voor KVC Westerlo is door de vijftiende plek in de competitie al voorbij. Een pak spelers gingen dus al op zoek naar een nieuwe club. Nils Schouterden is één van de spelers die de club zal verlaten. Hij vertrekt naar KV Mechelen.

De flankspeler vertrekt transfervrij naar Malinwa. Hij zette zijn handtekening onder een contract van twee seizoenen bij de club. Onder voorbehoud van de medische testen, die binnenkort worden afgenomen. Dat meldt de club op zijn officiële website.

De 27-jarige Schouterden begint zo aan een nieuw avontuur. Eerder kwam hij in actie voor zijn jeugdclub Oud-Heverlee Leuven (2006-2009), Sint-Truiden (2009-2013) en Eupen (2013-2014). Dit seizoen speelde hij 21 wedstrijden voor de Kemphanen. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vier assists.

Schouterden zal dit seizoen niet meer in actie komen. Westerlo eindigde namelijk op een vijftiende plek in de reguliere competitie. Omdat Play-Off 3 door de competitiehervorming niet meer bestaat, werken de spelers van Westerlo geen wedstrijden met inzet meer af.