AA Gent stuit in eerste wedstrijd van de Play-Offs op sterk keepende Steppe

01-04-2016 22:29

De Play-Offs zijn alvast goed begonnen. Landskampioen AA Gent en Zulte Waregem zorgde voor een entertainende partij in de Ghelamco Arena. De Buffalo's zochten naar de overwinning, maar kregen te maken met een sterk keepende Kenny Steppe. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-1.

Gent begon het best aan de wedstrijd en kreeg kansjes via onder meer Danijel Milicevic en Rami Gershon. De Buffalo's gingen ook op zoek naar dat eerste doelpunt, maar de laatste pass viel nooit voor de juiste Gentse voet. Het onwaarschijnlijke gebeurde ook in de Ghelamco Arena. Zulte Waregem vond na 35 minuten voetballen eindelijk een opening in de Gentse defensie. Marvin Baudry kon zonder al te veel moeite de bal voor doel zetten, Mbaye Leye liep zich goed vrij en tikte de 0-1 hoog in het doel binnen.

Op slag van rust kreeg Steve De Ridder nog dé kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar hij vergat onbegrijpelijk te scoren. Na de rust had Zulte Waregem weer een goede kans om de score verder uit te diepen. Christophe Lepoint kon zijn hoofd tegen een vrije trap zetten. Hij knikte met zijn kale kop het leer echter aan de verkeerde kant van de paal naast

Kums versus Steppe
De thuisploeg kon na lang zoeken dan toch een gelijkmaker scoren. Wie anders dan Sven Kums zorgde voor het bevrijdende doelpunt. Na ongeveer een uur voetballen kwam de bal gelukkig voor de voeten van de kapitein. Hij schoot de bal onhoudbaar voorbij doelman Kenny Steppe.

En niet veel later was Zulte Waregem er opnieuw dicht bij. Alessandro Cordaro tikte de bal heerlijk over Sels. Het leer leek in het doel te gaan belanden, maar Thomas Foket was er nog net op tijd bij om AA Gent te redden.

Gent ging in het laatste kwartier nog op zoek naar dat winnende doelpunt, maar Steppe was niet van plan om De Buffalo's zomaar te laten scoren. De doelman deed zijn job door twee keer uit te pakken met een geweldige redding. Kums kreeg op het einde van de wedstrijd ook nog een goede kans, maar hij vergat te scoren.