Nieuwe Zuid-Amerikanen op komst bij STVV? Drie voor de prijs van één

Nieuwe Zuid-Amerikanen op komst bij STVV? "Drie voor de prijs van één"

30-03-2016 11:46

STVV-voorzitter Bart Lammens werd onlangs gesignaleerd in het Turkse Istanboel. Om de club te gaan verkopen, zo gingen de geruchten. Onzin, aldus Lammens: de kans dat hij binnenkort STVV verkoopt is nul.

Lammens was niet in Turkije voor een overname, maar wel voor een samenwerkingsverband. "Het ging om een contact met een groep geïnteresseerden die kijken naar samenwerkingsakkoorden met clubs. Hun eerste intentie is om Zuid-Amerikaanse spelers naar Europa te halen. In België kun je er drie laten komen voor de prijs van één in Turkije", aldus Lammens in Sport/Voetbalmagazine.

Ook zijn bezoekje aan Barcelona ging niet over overnames. "Ik woonde er op uitnodiging van een makelaar de wedstrijd tussen Llagostera en Girona in de Spaanse tweede klasse bij. Llagostera staat op degraderen naar de derde klasse, wat betekent dat er dan interessante spelers vrijkomen. Ik ben ingegaan op de uitnodiging om het niveau te kunnen inschatten. Aansluitend heb ik met mijn vrouw een wedstrijd van Barcelona in Camp Nou bijgewoond. Zo heb ik dat ook eens meegemaakt."

Lammens ziet een toekomst tussen hem en de club. "We zijn niet op het scherp van de snee aan het onderhandelen. De kans dat ik de club op korte termijn verkoop, is nul", schept hij duidelijkheid voor de supporters.