'Anderlecht is niet uitgeschakeld, maar ik tip Club Brugge als kampioen'

'Anderlecht is niet uitgeschakeld, maar ik tip Club Brugge als kampioen'

28-03-2016 14:55

Francky Dury was er enkele seizoenen dicht bij, maar lijkt dit seizoen geen kans te maken op de titel. Die lijkt dit jaar gestreden te gaan worden tussen Anderlecht, Club Brugge en AA Gent. De coach van Essevee denkt al te weten wie kampioen zal worden.

"Club Brugge heeft een deuk gekregen in de bekerfinale. Daar ben ik zeker van, want die nederlaag tegen Standard is hard aangekomen. Maar Michel Preud'homme zal zijn groep op stage in Spanje vast en zeker weer scherp gezet hebben en Club heeft de meeste punten. Dan heb je AA Gent dat een fantastische Champions League gespeeld heeft en misschien geconfronteerd wordt met een Club Brugge-syndroom van vorig jaar. Dat is af te wachten", zegt hij aan Sporza.

"Dan is er Anderlecht, dat voor mij niet uitgeschakeld is, ook al hebben ze veel ups en downs gehad. Maar Anderlecht is het sterkst als het diep in de hoek wordt teruggedrongen en ik vind Besnik Hasi een super-trainer. Samengevat: ik tip op Club als kampioen, maar Gent en Anderlecht zullen er dichtbij zijn. En wij dan als vierde", besluit hij al lachend.