Dit soort 'crapuul' komt onze mensen provoceren tijdens hun rouw

"Dit soort 'crapuul' komt onze mensen provoceren tijdens hun rouw"

27-03-2016 16:57

Zondag trokken heel wat hooligans door onze hoofdstad. In Brussel daagden ze op het Beursplein de terroristen uit. Gewone bezoekers - die kwamen rouwen na de aanslagen - werden zo gestoord. Yvan Mayeur, burgemeester van Brussel (PS), had weinig begrip voor de hooligans.  

"Ik ben verontwaardigd door wat er deze namiddag is gebeurd. Ik stel vast dat dit soort "crapuul" onze mensen komt provoceren tijdens hun rouw. We werden gisteren al gewaarschuwd voor hun komst, en ik stel vast dat er niets ondernomen is om hun komst naar Brussel te voorkomen", aldus Mayeur tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik wil in ieder geval een reactie van de federale regering op wat hier is voorgevallen."

De hooligans verzamelden op twee plaatsen: op de Grote Markt en aan het station. "De lokale politie van Vilvoorde was op de hoogte, door oproepen op de sociale media", zegt burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde. "Eén groep bestond uit 300 leden, de andere uit 150. In een eerste fase hebben de 300 hooligans de trein naar Brussel-Noord genomen. Ze waren op weg naar de mars tegen de angst, maar het gaat hier duidelijk om een provocatie."