In het kort: Milan gelijk tegen Lazio, PSG verliest en Howard trekt naar USA

20-03-2016 23:51

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Manchester City-duo haakt af
Joe Hart en Raheem Sterling zijn komende week niet van de partij tijdens de oefeninterland tussen Engeland en Nederland. De doelman en aanvaller van Manchester City raakten zondagmiddag geblesseerd tijdens de derby tegen Manchester United. Beide spelers zijn vermoedelijk enkele weken uit de roulatie.

Milan en Lazio gelijk in San Siro
AC Milan en SS Lazio hebben zondagavond de punten gedeeld in San Siro. De clash tussen de nummers zes en acht van de Serie A eindigde in 1-1. Marco Parolo (Lazio) opende al vroeg de score op aangeven van Lucas Biglia, Milan-spits Carlos Bacca maakte niet veel later gelijk.

PSG thuis onderuit tegen AS Monaco
Ligue 1-kampioen Paris Saint-Germain heeft zondagavond een 2-0 thuisnederlaag geleden tegen AS Monaco. Vágner Love en Fabinho scoorden na de pauze namens de gasten. Het was voor PSG, dat vorige week de landstitel binnensleepte, pas het eerste verlies in eigen huis sinds mei 2014.

Dortmund overleeft doelpunt Finnbogason
Borussia Dortmund, de nummer twee van de Bundesliga, heeft zondagavond een 3-1 zege geboekt op FC Augsburg. Op bezoek bij de laagvlieger kwam BVB voor rust op achterstand. Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) scoorde. Na de pauze klaarde Dortmund de klus alsnog. Henrikh Mkhitaryan, Gonzalo Castro en Adrian Ramos waren trefzeker. Het gat met koploper Bayern München, dat zaterdag van FC Köln won, blijft 5 punten.

Neville onder vuur na verlies Valencia
Valencia heeft zondagavond een pijnlijke 2-0 thuisnederlaag geleden tegen Celta de Vigo. John Guidetti en Hugo Mallo scoorden voor de gasten. Door het verlies tegen Celta moet de thuisploeg van trainer Gary Neville zich steeds meer zorgen gaan maken. Het gat met de degradatieplaatsen is slechts zes punten. De fans van Valencia riepen na afloop dan ook "Gary go now". De Brit, die ook assist-coach van Engeland is, blijft echter nog even in Valencia omdat hij vindt dat hij daar meer nodig is nu.

Juventus klopt stadgenoot, Buffon breekt record
Juventus heeft zondagmiddag een simpele zege geboekt op stadgenoot Torino. Het werd 4-1 voor de koploper van de Serie A. Paul Pogba, Sami Khedia, Alvaro Morata (tweemaal) scoorden namens Juve. Gianluigi Buffon brak tijdens de derby een historisch record. Door zijn doel in de eerste vier minuten van het duel schoon te houden, is hij in totaal 973 minuten ongepasseerd gebleven in de Serie A. De 1000 minuten haalde Buffon niet: Andrea Belotti scoorde in de 48e minuut vanaf de strafschopstip.