Oud-Heverlee Leuven wil niet meer verder met De Wilde

Oud-Heverlee Leuven wil niet meer verder met De Wilde

20-03-2016 22:02

Oud-Heverlee Leuven liet onlangs weten dat het doorgaat met coach Emilio Ferrera, maar niet iedereen profiteert van die visie op de lange termijn. Technisch coördinator Patrick De Wilde mag zijn kastje leegmaken.

De officiële website van OHL meldt dat er geen plaats meer is voor De Wilde, er wordt gepraat over budgettaire redenen. In Eerste Klasse B zal OHL veel minder inkomsten krijgen, en dus moet de technische staf kleiner worden. De Wilde wordt daar nu het slachtoffer van.

De Wilde werd in juni 2015 aangenomen en had als voornaamste taak de doorstroming van de jeugd, maar daar kwam niet veel van in huis. De Wilde kan bij het zoeken naar een nieuwe job echter heel wat adelbrieven voorleggen. Hij was onder meer assistent-coach bij SK Beveren en Metaloerg Donetsk, later werd hij scout en techniektrainer bij Red Bull Salzburg. Hij was ook even hoofdcoach bij het Chinese Songjian en werkte als technisch directeur bij verschillende clubs in Tunesië. Een rijkgevuld CV dus voor de 52-jarige Oost-Vlaming.