OHL toont vertrouwen in Ferrera: "Hij bracht positief en aantrekkelijk voetbal"

20 maart 2016 om 15:13

Ondanks de degradatie behoudt Oud-Heverlee Leuven het vertrouwen in zijn coach. Emilio Ferrera blijft nog even coach van de Leuvenaren. Op de officiële clubwebsite spreekt de club zijn vertrouwen uit in de coach. Hij zette zijn handtekening onder een contract van drie seizoenen.

"Ondanks de 16de plaats kunnen we stellen dat de ploeg na de komst van Ferrera positief en aantrekkelijk voetbal heeft gebracht wat zeker werd geapprecieerd door onze supporters. Dit positieve voetbal willen we ook volgend seizoen blijven brengen onder leiding van de huidige technische staf", klinkt het op de officiële website.

"De club zal samen met de coach zoveel mogelijk sterkhouders aan Den Dreef trachten te houden. Ferrera en zijn team zullen hun kennis en ervaring verder aanwenden om binnen de budgettaire beperkingen van een 1B-reeks een maximum aan sportief resultaat te bekomen. Zij zullen zich breder inzetten en meer verantwoordelijkheid nemen in de transfers en de scouting."

"Bijkomend zal de huidige technische staf zich komend seizoen ook ontfermen over het B-elftal. Zo zullen deze jonge talenten niet alleen op exact dezelfde wijze trainen als het A-elftal, maar deze trainingen ook krijgen van dezelfde staf. Beide groepen zouden hierdoor korter naar elkaar toe moeten groeien waardoor een doorstroming makkelijker kan worden gefaciliteerd", aldus OHL.