OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt al eerste versterking binnen voor volgend seizoen

OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt al eerste versterking binnen voor volgend seizoen

03-03-2016 21:10

KV Kortrijk heeft zich al geroerd op de transfermarkt. De Kerels maakten op de clubwebsite bekend dat Tomislav Barbaric de Kortrijkse rangen komt vervoegen. De 26-jarige Kroaat moet de defensie gaan versterken. 

Barbaric komt over van de Bosnische landskampioen FK Sarajevo. De Kroaat tekende een contract bij KV Kortrijk voor 3 seizoenen. Barbaric is een eeuwige belofte, want echt doorbreken deed de verdediger nooit. Zijn voetbalcarrière begon nochtans veelbelovend. Het jeugdproduct van Dinamo Zagreb doorliep alle nationale jeugdploegen en maakte zelfs deel uit van de nationale U21. 

Barbaric is geen onbekende voor de Belgische voetbalfans. In de Europa League deed hij al mee in de wedstrijden van Dinamo Zagreb tegen Anderlecht en Club Brugge. Na zijn periode bij de Kroatische topclub ging het bergaf met de carrière van Barbaric. Het contract werd niet verlengd bij Dinamo Zagreb en ging telkens halve seizoenen spelen bij Lokomotiva, Sturm Graz en NK Split. Bij FK Sarajevo is Barbaric ondertussen wel een vaste waarde geworden.