'Matchfixing? We krijgen vaak onnozele goals tegen, daar is niks verdacht aan'

'Matchfixing? We krijgen vaak onnozele goals tegen, daar is niks verdacht aan'

03-03-2016 06:42

Woensdag dropte ARD een bommetje in het Belgische voetbal. In een reportage van de Duitse zender werd gesteld dat het duel tussen KV Oostende en Waasland-Beveren (3-3) verdacht verliep. Volgens de betrokken clubs is er helemaal geen sprake van matchfixing.

In de reportage werden gokmisdrijven in het voetbal aangeklaagd. Ook de 3-3 in KV Oostende – Waasland-Beveren van 17 januari werd onder de loep genomen. Men vond de inzetten verdacht. Zo werd er veel gegokt op het feit dat er minstens 3 doelpunten gingen te zien zijn in het Albertparkstadion. Na 17 minuten stond het al 1-2. De heenwedstrijd eindigde trouwens op 1-5 voor KVO

Volgens de clubs is er niets aan de hand. "Tot op vandaag hebben we geen enkel signaal gekregen dat er iets verdachts gebeurd is", aldus Bram Keirsebilck, woordvoerder van KV Oostende in Het Laatste Nieuws. "We zullen wachten tot de instanties ons op de hoogte brengen en vervolgens al onze medewerking verlenen aan het onderzoek. Op dit moment komt dit nieuws als een complete verrassing."

Niets gemerkt
Bij Waasland-Beveren reageerde voorzitter Dirk Huyck stellig: "Als ik ooit iets van manipulatie merk, stap ik meteen uit het voetbal. Wij krijgen vaak veel goals tegen en Oostende scoort vlot. Er lijkt niets abnormaals aan de hand." Ook trainer Stijn Vreven en zijn spelers snappen er niks van: "We hebben hiervan niets gemerkt. Wij hebben dit seizoen al vaak onnozele goals tegen gekregen. Daar is niks verdachts aan."

Ook bij de Belgische voetbalbond weten ze voorlopig van niks. "Ik weet nergens van", stelt bondsprocureur Marc Rubens in Het Laatste Nieuws. "Verder geef ik geen commentaar."