Bailey speelt de vermoorde onschuld: Het was absoluut geen slag

Bailey speelt de vermoorde onschuld: "Het was absoluut geen slag"

22-02-2016 08:24

Het gelijkspel tussen Lokeren en KRC Genk (0-0) werd ontsierd door een (vermeende) elleboogstoot van Leon Bailey in het gezicht van Georgios Galitsios. Bij Genk moeten ze vrezen dat ze hun goudhaantje enkele weken moeten missen. 

"Hij (Galitsios, red.) trok aan mijn shirt en sloeg me in mijn rug. Daarom probeerde ik zijn hand van mij af te duwen", zegt Bailey in Het Laatste Nieuws. "Het was absoluut geen slag. Ik stopte daarom ook niet met voetballen omdat ik wist dat hij een blessure veinsde."

"Galitsios probeerde zich nadien nog te revancheren, maar ik heb mijn focus niet verloren. Ondanks alles denk ik dat ik nog een goede wedstrijd heb gespeeld", zegt de 18-jarige Jamaicaan over het incident.

Ook Thomas Buffel neemt het op voor Bailey. "Sommigen durven al eens iets uit te halen om iemand uit zijn concentratie te halen. Ik zeg niet dat Galitsios dat deed, maar ik sluit het ook niet uit. Als Leon een slaande beweging heeft gemaakt met de elleboog, dan keur ik dat absoluut af. Maar ik vraag toch ook een beetje begrip. Hij is jong en dan kan het zijn dat je soms eens in de fout gaat."