Vossen heeft nog grote ambities: Ik kan mee in de Premier League

Vossen heeft nog grote ambities: "Ik kan mee in de Premier League"

14-02-2016 23:52

Jelle Vossen moet bij Club Brugge momenteel de duimen leggen voor Abdoulay Diaby, de Malinees is eerste spits geworden. Aan een vertrek op korte termijn denkt de Limburger niet, maar hij heeft wel een droom: hij wil ooit in de Premier League geraken.

Vossen was ooit dichtbij die droom, want met Middlesbrough miste hij nipt de promotie. Vossen kan het niveau van de Premier League nu wel goed inschatten. "Ik ga zeker niet beweren dat ik topschutter zou kunnen worden in de Premier League, maar ik denk eerlijk gezegd wel dat ik daar had meegekund. De mentaliteit is ginder wel helemaal anders, dat was schrikken. Op de eerste training zag ik een tackle die hier in België de boel in brand zou steken. Scheenbeen tegen scheenbeen, maar die mannen wrijven daar eens over en geven elkaar een hand. Het verschil in mentaliteit is groot", zegt Vossen op Play Sports.

Vossen wil de fans echter op het hart drukken dat hij voorlopig blijft. "Ik leef van aanvoer en op dat vlak zit ik hier perfect. Ik keek als kind op naar Brugge, ik was supporter tot ik de stap naar Genk zette. Het is een leuke anekdote dat ik hier nu terechtgekomen ben. Het is de bedoeling om hier een paar jaar te blijven en mij echt opnieuw te settelen. Ik wil proberen om hier hetzelfde te bereiken als bij RC Genk."