Paars-witte aanwinst voelt zich helemaal thuis: Ik ben precies in Afrika

Paars-witte aanwinst voelt zich helemaal thuis: "Ik ben precies in Afrika"

14-02-2016 23:27

Stephane Badji is een opmerkelijke nieuweling bij Anderlecht. De bonkige middenvelder wint zowat al zijn duels, hij kan de leider worden die het team nodig heeft. Badji zelf hoopt dat duidelijk ook.

In La Dernière Heure maakt hij duidelijk dat zijn eerste weken bij Anderlecht goed verlopen. "Ik wil vooral mijn ploegmaten feleciteren. Zij hebben mij geholpen om mij goed te integreren in de groep. De coach heeft geprobeerd om mij uit te leggen hoe de ploeg speelt. Ik moet nu mijn kennis aanweden om na te gaan hoe ik het beste mijn kwaliteiten kan gebruiken voor de ploeg."

De Senegalees heeft ambitie, zo veel is duidelijk. "Als we voor de titel willen gaan, moeten we tonen dat we leiders zijn en dat we met toewijding en verantwoordelijkheid spelen. Zodat ook het publiek tevreden blijft. Het is fantastisch dat ik in zo een geweldig stadion mag spelen. Ik ben heel gelukkig dat ik hier mag zijn. Soms denk ik dat ik hier in Afrika ben want ik zie hier ook veel vrienden terug. Het onthaal was warm, het is nu aan mij om mij wedstrijd na wedstrijd te blijven bewijzen."