Hattrick Suarez en 'Cruijff'-penalty tijdens geweldige voetbalshow in Camp Nou

Hattrick Suarez en 'Cruijff'-penalty tijdens geweldige voetbalshow in Camp Nou

14-02-2016 23:03

FC Barcelona heeft zondagavond gehakt gemaakt van Celta de Vigo. In Camp Nou werd het liefst 6-1 voor de thuisploeg. Opvallend genoeg vielen er vier Barça-goals in het laatste kwartier. Celta had zich nog lange tijd kranig weten te verweren. 

Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar lieten de fans van Barcelona als vanouds smullen. Celta werd bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld. Bijzonder was het dan ook dat het bij rust gelijk stond. Na de openingstreffer van Messi in de 28e minuut (een heerlijke vrije trap) maakte John Guidetti voor de pauze gelijk vanop de stip.

Toen na een uur spelen de 2-1 was gevallen (doelpuntenmaker: Suarez) was er werkelijk geen houden meer aan. Barça gooide het gas erop en het was smullen geblazen. Opnieuw Suarez maakte er 3-1 van en kort daarna volgde het meest bijzondere moment van de avond. Messi leek te gaan scoren vanaf de strafschopstip, maar de Argentijnse ster besloot de bal breed te leggen op Suarez - precies zoals Johan Cruijff en Jesper Olsen dat ooit deden in 1982. Waar Cruijff hem 34 jaar geleden terug kreeg van Olsen, besloot Suarez hem nu zelf binnen te prikken. 

De twee late treffers van Ivan Rakitic en Neymar maakten het voetbalfeest compleet. Door de zege is Barça nu weer drie punten uitgelopen op nummer twee Atlético Madrid.