Peeters in de wolken na stuntzege: Dit was niet gestolen

Peeters in de wolken na stuntzege: "Dit was niet gestolen"

14-02-2016 22:46

Westerlo heeft ongetwijfeld voor de stunt van deze speeldag gezorgd. Het versloeg Standard in eigen huis met 2-0. Een onverhoopt succes voor coach Bob Peeters, die vooral zijn keeper heel dankbaar is.

Peeters geeft nochtans toe dat het begin moeilijk was voor de Kempenaars. "De eerste vijf minuten wilden ze ons te veel pakken op de linkerflank, maar dat hebben we bijgesteld. Vanaf dan hebben we weinig problemen gehad. De eerste helft was evenwichtig en in de tweede helft weet je dat je kansen gaat krijgen. Zij staan onder druk om Play-off I te spelen en moeten dus komen", laat hij weten aan Sporza.

"De redding van Koen Van Langendonck met zijn voet op die kans voor Tetteh is cruciaal. Als hij die bal niet pakt, winnen we nooit. Dat heb ik hem na de wedstrijd ook verteld. Koen pakt die bal op 0-0 en dan maken we het op vijf minuten af. Daarna hebben we heel weinig weggeven. Er staat een blok en we houden de nul."

Ondanks deze straffe zege is Westerlo natuurlijk nog niet gered: het blijven tenslotte maar drie punten. "Er zijn nu nog vier finales en we moeten proberen punten te sprokkelen. Het is een bonus als je drie punten kan pakken tegen Standard, maar het was niet gestolen."