Simons oogst lof van zijn ploegmaat: Ook al is hij bijna vijftig!

Simons oogst lof van zijn ploegmaat: "Ook al is hij bijna vijftig!"

14-02-2016 22:29

Club Brugge heeft weer een lastige klip omzeild. Blauw-Zwart won zondagmiddag van KV Oostende met 0-2, en daar was ook Thomas Meunier heel tevreden mee. Hij is trots op de collectieve prestatie, maar prijst vooral Timmy Simons. 

Meunier ziet dat Club Brugge langzaam naar zijn beste vorm toegroeit. "Oostende was zeker gevaarlijk, maar Butelle heeft nooit redding moeten brengen. Ludo kwam wel één keer te laat bij die kopbal van Musona, maar de bal ging toen tegen de paal. Voor de rest hebben we hun sterktes perfect kunnen afstoppen, dus dat was positief. Sinds de nederlaag tegen Anderlecht, waar we onszelf de das om hebben gedaan, is de déclic er gekomen. Sindsdien blijven we volop punten pakken en dat geeft uiteraard vertrouwen", aldus Meunier op de website van Club.

Na een lang seizoen is ook de brede kern van Club natuurlijk een voordeel. "Dit was een sterke collectieve prestatie. Als je ziet hoe Claudemir vandaag probleemloos Vormer vervangt… Chapeau! Ook Simons speelde weer erg sterk. Hij zorgt voor het evenwicht in de ploeg en blijft dat fantastisch doen, ook al is hij bijna vijftig…", lacht de rechtsback.