Ferrera na zure nederlaag: Zolang het mathematisch kan, blijven we geloven

Ferrera na zure nederlaag: "Zolang het mathematisch kan, blijven we geloven"

14-02-2016 21:50

Westerlo zorgde op de 26e speeldag van de vaderlandse competitie voor een stunt door met 2-0 te winnen van Standard. Daarmee lijkt de Play-Off 1 ambitie die de Rouches doorheen het seizoen opnieuw hadden opgebouwd, uiteen te spatten. 

In het Standard-kamp heerst teleurstelling en verslagenheid. "We hebben hetzelfde probleem gehad als vorige week tegen Westerlo", zegt Yannick Ferrera aan Sporza. "Er was een gebrek aan efficiëntie in de zestien van de tegenstander en in onze eigen zestien. Wij creëren veel mogelijkheden en scoren niet. Zij moeten niks creëren en kunnen toch twee keer scoren. Daar lag vandaag het verschil. Zoveel balbezit en mogelijkheden hebben en niet scoren, dat is ontgoochelend."

Play-Off 1 lijkt nu plots erg ver weg voor Standard. "We moeten nu alleen denken aan de match tegen Charleroi. Zolang het mathematisch kan, blijven we erin geloven. Na de 30e match zullen we wel zien waar we staan."

Hoopvolle woorden, weerklinken ook bij Westerlo. "Er zijn nu nog vier finales en we moeten proberen punten te sprokkelen. Het is een bonus als je drie punten kan pakken tegen Standard, maar het was niet gestolen", aldus Bob Peeters na affluiten. 

Dat belooft een spetterend seizoenseinde te worden.