Michy Batshuayi kan deze zomer de stap zetten naar de absolute top

Michy Batshuayi kan deze zomer de stap zetten naar de absolute top

14-02-2016 21:25

Wie wordt de spits van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk? Het is een vraag die op ieders lippen brandt, want nu eerste spits Christian Benteke geen deuk in een pakje boter meer lijkt te kunnen trappen, solliciteren Romelu Lukaku en vooral Michy Batshuayi naar een basisplaats.

Michy Batshuayi is hot in Frankrijk. De spits van Olympique Marseille lepelt de ene bal na de andere in doel, werkt zich te pletter voor z'n ploeg en laat elke match minstens één technisch hoogstandje bewonderen. De complete spits, horen we u denken. U denkt goed.

Batshuayi heeft onlangs dan wel zijn contract bij Marseille verlengd, de topclubs blijven voor hem in de rij staan. Als we TransferMarketWeb mogen geloven, barst er deze zomer een serieuze strijd los om de handtekening van Michy Batshuayi. Zo zou Tottenham Hotspur wel erg dicht bij de Rode Duivel staan. Wat heeft White Hart Lane toch met Belgen?

Naast Tottenham hengelen ook deze vijf topclubs mee naar de diensten van Batshuayi. Juventus, Arsenal, West Ham, Benfica en Atlético Madrid. Een bont allegaartje als u het ons vraagt.

De 22-jarige spits verlengde tot 2020 bij de Fransen, maar geld regeert het voetbal en bij een goed bod wordt er sowieso rond de tafel gezeten. Zijn marktwaarde wordt op zo’n dertig miljoen euro geschat. Marseille haalde hem in 2013 bij Standard weg voor zo’n zes miljoen euro.