Eriksen beslist Engelse topper; Tottenham mag hopen op kampioenschap

Eriksen beslist Engelse topper; Tottenham mag hopen op kampioenschap

14-02-2016 20:18

Tottenham Hotspur heeft optimaal geprofiteerd van het verlies van koploper Leicester City tegen Arsenal eerder op de dag (2-1). The Spurs wonnen van nummer vier Manchester City. De jarige Christian Eriksen besliste de partij.

Harry Kane maakte de eerste treffer van de avond. De aanvaller mocht een penalty nemen na een vermeende handsbal van City-aanvaller Raheem Sterling. Door de gelijkmaker van Kelechi Iheanacho leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar daar stak Eriksen een stokje voor. De Deen bleef oog in oog met keeper Joe Hart ijzig koel en maakte de winnende treffer, waardoor de ploeg van Mauricio Pochettino de koppositie in het vizier heeft.

Door de overwinning staat Tottenham Hotspur op een gedeelde tweede plek, samen met aartsrivaal en stadsgenoot Arsenal. Leicester City heeft twee punten meer. Manchester City staat inmiddels op zes punten achterstand.

Bij Tottenham stonden Moussa Dembélé en Toby Alderweireld in de basis, terwijl Nacer Chadli een hele match wegkwijnde op de bank. Bij Manchester City stond Kompany na anderhalve maand afwezigheid terug tussen de lijnen.