Westerlo gooit degradatiestrijd helemaal om door met 2-0 te winnen van Standard

Westerlo gooit degradatiestrijd helemaal om door met 2-0 te winnen van Standard

14-02-2016 20:09

Westerlo heeft de degradatiestrijd én het gevecht om Play-Off 1 volledig omgegooid. De Kemphanen wonnen verrassend met 2-0 van Standard. Drie gouden punten voor Westerlo, een zure nederlaag voor de Rouches.

De eerste helft leek nergens naar. Beide ploegen besnuffelden elkaar een beetje, maar daar bleef het dan ook bij. Inspiratieloos, traag, voorspelbaar. Niet om aan te zien. Snel op naar de tweede helft.

De tweede helft kon niet slechter worden dan de eerste, dat was een zekerheid. Beide ploegen verschenen dan ook met meer schwung en vista aan de aftrap na de pauze. Tetteh testte Van Langendonck, maar die had een prima parade in huis.

Kort daarop de 1-0. Apau diep op De Ceulaer, Scholz kan niet volgen en de bal voorbij Hubert in de netten. 

Alsof het nog niet erg genoeg was voor de ploeg van Yannick Ferrera, kreeg Standard ook nog een onterechte strafschop tegen. Gounongbe ging erg makkelijk neer en nam het penaly-cadeau in dank aan. 2-0.

Standard moest komen en deed dat ook. Echt gevaarlijk werden de Rouches echter niet. Invaller Emond schoot nog op de paal maar kon de bakens niet meer verzetten.