Dit was de dag: Thuisblijver Leye, Klapstoelgrappen en Vechtersbazen

Dit was de dag: Thuisblijver Leye, Klapstoelgrappen en Vechtersbazen

14-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Leye blijft thuis
Zulte Waregem werd met droge 3-0 cijfers wandelen gestuurd in het Astridpark. Een slechte zaak met het oog op Play-Off 1, en daar kan kapitein Mbaye Leye zich maar moeilijk mee verzoenen. "Play-Off 2 betekent niet veel voor mij. Misschien blijf ik dan thuis."

Super Mario
Mario Balotelli is nooit een onbesproken spits geweest. Toen hij zijn fratsen nog aan geniale flitsen koppelde, kwam hij vaak weg met zijn stommiteiten. Dat is nu wel even anders. AC Milan coach Sinisa Mihajlovic heeft het helemaal gehad met het Italiaanse zorgenkind. "Ik zal spelers die zichzelf weigeren op te offeren voor het team nooit meer opstellen. Nooit meer"

Fernando KVO
Doorbreken deed Fernando Canesin nooit bij Anderlecht, potten breken doet hij wel bij KV Oostende. De kustploeg is maar wat blij dat de vinnige flankspeler in een rood shirt speelt tegenwoordig. Een terugkeer naar het Astridpark, daar werd even over gesproken maar de denkpiste werd al even snel opnieuw van tafel geveegd. Door Canesin zelf, nota bene. 

Godeau klapt uit de biecht
Bruno Godeau speelt nog niet zo lang voor Oostende of hij heeft er al een eerste blunder opzitten. Tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge werd Godeau het slachtoffer van de vermaledijde klapstoeltjes op de Oostendse bank. Tot groot jolijt van zijn ploegmaats. Toffe beelden uit een kille topper.

Vechtersbaas Fellaini 
Geen Marouane Fellaini in de wedstrijdkern van Manchester United zaterdagmiddag. "Fellaini is oververmoeid", klonk het in de rode wandelgangen. Blijkt nu dat de Rode Duivel eerder deze week betrokken was bij een vechtpartij in een Engelse nachtclub.