Verwijten en week vrij bij 'fantastisch' Leicester: Ga naar Dubai of zoiets

Verwijten en week vrij bij 'fantastisch' Leicester: "Ga naar Dubai of zoiets"

14-02-2016 16:19

Leicester City verloor zondag heel ongelukkig met 2-1 bij Arsenal. Daardoor is de titelrace weer bijzonder spannend. Claudio Ranieri, manager van verrassing Leicester, geeft zijn spelers een week vrij én maakte wat verwijten na de 2-1 nederlaag.

"Het was een fantastische wedstrijd in een ontzettend hoog tempo. Ik denk dat we met elf man hadden gewonnen", wijst Ranieri in de Engelse pers naar de rode kaart voor Danny Simpson. "Natuurlijk waren beide gele kaarten die hij kreeg wel overtredingen, maar géén gele kaarten. Waarom heeft de scheidsrechter hem van het veld gestuurd?", vraagt Ranieri zich hardop af.

"Arsenal is een fantastisch team, maar wij hadden de controle, al waren zij wel slimmer dan wij bij de winnende treffer. We speelden om te winnen en deden dat ook goed. Desondanks verloren we, een compliment voor de tegenstander. We gaan nog wel aan kop en focussen ons nu op Norwich City." Het verschil met Arsenal is nog twee punten.

Ranieri besloot zijn team overigens een week met vakantie te sturen, want pas op 27 februari vindt de volgende wedstrijd, tegen Norwich, plaats voor The Foxes. "Ze hebben geweldig gepresteerd. Dus ze mogen even weg, naar Dubai of iets", glimlachte Ranieri, die zelf naar Rome gaat.