Refaelov en Vanaken bezorgen Club Brugge opnieuw de leiderspositie

14-02-2016 16:25

Club Brugge is op het veld van KV Oostende met de drie punten aan de haal gegaan. Tien minuten voor de rust opende Lior Refaelov de score voor Club en een kwartier voor tijd bediende diezelfde Refaelov Hans Vanaken voor de 0-2. Dankzij de zege is Club opnieuw de leider in de Jupiler Pro League.

Na de zege van AA Gent vrijdagavond, kon Club Brugge maar beter de drie punten meepakken op het veld van KV Oostende. Michel Preud’homme zag na de twee zeges tegen Gent geen reden om zijn formatie aan te passen. Enkel de geblesseerde Ruud Vormer werd vervangen door Claudemir. Ook bij Oostende slechts één wijziging: Biebauw nam plek onder de lat in plaats van Didier Ovono, die met een knieblessure enkele weken out is.

Na een rustig begin langs beide kanten, probeerde Club al snel de controle over de match te veroveren. En dat leidde meteen tot kansen. Op een hoekschop werd Bjorn Engels helemaal vrijgelaten, maar de verdediger miste onbegrijpelijk. De match ging sinds dan goed op en neer, maar het is tot na het halfuur wachten op een eerste goal. José Izquierdo met de goede actie en Refaelov hoefde de bal maar binnen te tikken, 0-1 voor Club.

Ex-Bruggeling David Rozehnal kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Club kon al bij al verdiend met een voorsprong de rust in. Ook na de pauze vielen er kansen te noteren. Biebauw voorkwam Izquierdo van de 0-2 en aan de overkant kregen Canesin en Musona twee goede kansen. De thuisploeg begon meer aan te dringen, maar net dan besliste Club de match.

Een knappe één-twee tussen Vossen en Refaelov en de Israëliër bracht de bal tot bij Vanaken, die niet twijfelde: 0-2. Verder kwam Oostende niet meer en zo heeft Club zijn zesde zege op rij te pakken. Bovendien springt Club opnieuw over Gent naar de leiderspositie.