Arsenal zet Leicester in dying seconds terug op aarde na spektakelstuk

Arsenal zet Leicester in dying seconds terug op aarde na spektakelstuk

14-02-2016 14:57

Arsenal heeft zondagmiddag op dramatische wijze de drie punten in eigen huis gehouden tegen koploper Leicester City. In een meer dan intense Premier League-topper werd het 2-1 voor de thuisclub.

Het sprookje van Leicester City nam de laatste weken steeds realistischere vormen aan, zeker nadat vorige week korte metten werd gemaakt met Manchester City (1-3). Ook tegen Arsenal was de ploeg van stuntcoach Claudio Ranieri weer heel aardig op weg. De bezoekers verdedigden goed en gokten zoals elke week op de counter met Riyad Mahrez, Jamie Vardy en de onvermoeibare stofzuiger N'Golo Kante.

Op slag van rust had dat resultaat. Vardy zocht in de zestien het been op van Nacho Monreal en de Spanjaard slaagde er niet in de topscorer van Engeland te ontwijken: penalty. Vardy ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot de 0-1 binnen. Een nieuwe megastunt leek in de maak, want Leicester zou bij een zege een gat van acht punten slaan op Arsenal.

Rode Simpson
Danny Simpson bewees zijn ploeg echter een slechte dienst, door kort na rust twee keer geel en dus rood te pakken. Leicester was daardoor genoodzaakt om een muur op te trekken in het Emirates Stadium. Lang hield die niet stand. Theo Walcott tekende na 71 minuten voor de gelijkmaker, waarna Arsenal op zoek ging naar de overwinning. Die kwam er uiteindelijk ook. Danny Welbeck was als invaller het goudhaantje, door in de laatste seconden de 2-1 te scoren.

Leicester ziet door de zure nederlaag Arsenal tot op twee punten naderen in de top van de Premier League. Tottenham Hotspur kan nog tussen de twee clubs komen, maar moet dan later op de zondag (17.15 uur) wél winnen van nummer vier Manchester City, dat een punt minder dan Tottenham heeft.