Treurnis om D'Onofrio: Hij werd met recht en reden door iedereen geliefd

Treurnis om D'Onofrio: "Hij werd met recht en reden door iedereen geliefd"

14-02-2016 13:42

De Belgische voetbalwereld nam vrijdag afscheid van Dominique D'Onofrio. De ex-coach van Standard stierf onverwacht aan een hartaanval. Journalist Alain Rosse verloor naar eigen zeggen een goede vriend.

"Ik word overvallen door een enorme tristesse. Hij was echt een vriend", getuigt Ronsse tegenover Sporza Radio. "Dat kon ook moeilijk anders, want hij straalde warmte uit en was heel joviaal. Hij was ook trouw in de vriendschap. Hij werd met recht en reden door iedereen geliefd, we hadden ook nog regelmatig contact."

"Hij werd door zijn broer Luciano bij Standard gehaald en hij werd een echte Standard-man. Hij heeft er alles gedaan: coördinator bij de jeugdacademie, sportief directeur, hulpcoach en tot twee keer toe hoofdcoach."

Papa D'Onofrio
"Hij was kwetsbaarder dan zijn broer en werd door sommige fans onderschat. Maar binnen het milieu werd hij wel hoog ingeschat op tactisch vlak. Zijn aanpak was ook goed, hij kon overweg met gevestigde waarden, maar ook met de jongeren, denk maar aan Michy Batshuayi. Hoeveel jongeren noemden hem niet "papa"."

"Ik denk wel dat hij de waardering heeft gekregen die hij verdient. Als je ziet wat zijn dood teweegbrengt, dan voel je toch dat hij iemand is. Hij is ook de eerste die als tv-commentator, maar toch  Standard-man een pint kon drinken met de Anderlecht-fans."