Dit was de voormiddag: Valentijn, Chinese Duivel en Guardiola vs City

Dit was de voormiddag: Valentijn, Chinese Duivel en Guardiola vs City

14-02-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Voetbal is liefde
Het is Valentijn en dus stelde Voetbalprimeur.be het favoriete valentijnselftal samen. Sommige spelers zijn voor de hand liggend, andere namen zijn dan weer doordenkertjes. Van Hart over Harte tot Cupid, Voetbalprimeur.be vond elf "liefdevolle" voetballers.

Blauw-Zwart dorp
Club Brugge speelt eind maart zijn tweede bekerfinale op rij. Niet alle fans zullen aanwezig kunnen zijn in het Koning Boudewijnstadion. Club plant dus net als vorig jaar een fandorp, wat toen een groot succes was.

Guardiola vs City
Pep Guardiola gaat pas vanaf juli aan de slag bij Manchester City, maar de Spaanse coach ligt nu al op ramkoers met de Engelse club. Guardiola is niet blij met een vermoeiende zomerse trip naar China, waar City veel poen kan scheppen tijdens het tussenseizoen, en zou liever naar de VS trekken.

Chinese Duivel
De Chinese competitie heeft de afgelopen weken de transfermarkt bestormd. De ene ster na de andere koos voor een avontuur in het Verre Oosten. Nu richten Chinese makelaars hun pijlen ook op de Rode Duivels. Marouane Fellaini is de eerste Belg die de overstap moet gaan maken.

Onbegrip
Jordan Lukaku bloeit dit seizoen open bij KV Oostende. Het jeugdproduct van Anderlecht wil zijn seizoen meteen verzilveren en aast op een zomertransfer. Technisch Directeur Luc Devroe kan geen begrip opbrengen voor de wensen van zijn verdediger.