'Nieuwe Jelle Vossen' went aan het profvoetbal: Tempo en kwaliteit ligt hoger

'Nieuwe Jelle Vossen' went aan het profvoetbal: "Tempo en kwaliteit ligt hoger"

14-02-2016 11:08

Thomas Jutten heeft zijn eerste weken als profvoetballer achter de rug. De 22-jarige aanvaller liep in januari nog school als voetballer van Geel, maar is vandaag prof bij Cercle Brugge. "Beetje bij beetje word ik het niveau gewoon", zegt hij.

"Ik ben goed ontvangen. Tijdens mijn studies zat ik op kot in Hasselt, maar nu woonde ik opnieuw bij mijn ouders in Lommel. In die zin is het wel een heuse stap, al ervaar ik de grootste verandering op het veld. In Geel trainden we 's avonds, nu in de voormiddag en soms ook nog een tweede keer na de middag. Dit bevalt me, maar het tempo en de kwaliteit liggen veel hoger. Beetje bij beetje word ik het niveau gewoon", zegt Jutten in Het Laatste Nieuws.

Bij Cercle wordt Jutten herenigd met Dennes De Kegel, met wie hij samen bij de beloften van Genk speelde. "Hij is een jaar jonger, maar we speelden samen met de beloften. Mijn beste positie is die van tweede spits, een beetje rond de diepste aanvaller. Ik word vaak vergeleken met Jelle Vossen. Een compliment, want hij is een grote spits", aldus Jutten.