De Mets tevreden met een punt: Was een bizarre week voor ons

De Mets tevreden met een punt: "Was een bizarre week voor ons"

14-02-2016 10:47

Kortrijk sloot zaterdag zijn eerste wedstrijd zonder Johan Walem af met een gelijkspel op bezoek bij Charleroi. Dat punt zorgde voor een ontlading bij de spelers van Kortrijk, die een moeilijke week kenden. "Een trainersontslag is nooit leuk", aldus Gertjan De Mets voor de camera van Play Sports.

Kortrijk kwam in het Stade du Pays na een halfuur ongelukkig op achterstand, door onoordeelkundig uitkomen van doelman Darren Keet. Die stand bleef lang op het scorebord staan, totdat invaller Xavier Mercier in de slotfase de gelijkmaker tegen de touwen kopte. "Na een bizarre week zorgt dit punt voor een ontlading", aldus De Mets. "Een trainersontslag is nooit leuk. Als voetballer weet je dat die dingen kunnen gebeuren, maar het wordt allemaal boven ons hoofd beslist."

De Mets toonde zich tevreden over het geleverde spel. "We hebben weinig weggeven en kunnen tevreden zijn over ons spel in de tweede helft, maar we creëren al een heel seizoen moeilijk kansen. Het doet dus deugd om tegen Charleroi, dat toch aan goeie reeks bezig is, te scoren."

Nieuwbakken trainer Karim Belhocine kon in de korte tijd die hem gegund was toch zijn eigen accenten leggen. "Belhocine heeft zijn rol goed ingevuld", aldus De Mets. "Ik hoop dat club tijd neemt om een geschikte trainer te vinden. Is dat Belhocine, des te beter, is het iemand anders dan zullen we dan zien hoe dat loopt."